Rullekake er et sikkerstikk når du har dårlig tid og har lyst på noe godt til ettermiddagskaffen. Kaka kan fylles med det du måtte ønske og du kan tilsette litt kakao i røra for å få sjokladerullekake:-)
Kake:
4 egg
120g sukker (1 1/4 dl)
120 g hvetemel (2,5 dl)
1/4 ts bakepulver.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Vend inn siktet mel og bakepulver.
Jeg bruker å piske en runde eller to med mikseren etter at melet er vendt inn for å få ut litt av luften.
Fordel røren i bakepapirkledd langpanne og stek kaken på 200 grader, midt i ovenen i ca 8-10 min.
Legg et bakepapir på benken og strø sukker på papiret. Vend kaka over dette og la kaka avkjøle litt under panna.
Smør på en tynt lag med fyll og bruk bakepapiret til å rulle sammen kaka. La den hvile litt med skjøten ned. Den kan godt legges i kjøleskap.
Fyll:
Denne kaken er fylt med ca 2 1/2 dl nyrørt bringebærsyltetøy.
Du kan også bruke vaniljekrem, andre typer syltetøy, friske bær osv. Det går også ann å fylle kaken med f.eks sjokoladekrem.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar