Focaccia
Enklere og bedre oppskrift skal du lete lenge etter! Brødet blir saftig, godt og passe sprøtt!
1 kg hvetemel
20 g salt
1 pk fersk gjær
1 liter lunkent vann
Bland ut fersk gjær i lunket vann. Her må du bruke fersk gjær, det gir det beste resultatet.
Tilsett salt......å ja det er ca 1 spiseskje.
Bland melet i vann og gjærblandinga. Du har nå en passe klissete deig.....å det skal være sånn!
La deigen heve/boble i 30 minutter.
Ikke rør i deigen, men tøm den direkte over i ei langpanne og fordel deigen i panna.
Skvett over litt god olje og ca 1 ss havsalt. Ikke overdriv hverken olje eller salt.
Stekes ved 250 grader i ca 25 minutter -midt i ovnen.
Når brødet er ferdig må det legges direkte på rist. Da unngår du at brødet blir deigete.
Brødet kan fylles med det du selv måtte ønske, her er det bare fantasien som setter grenser!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar