fredag 8. februar 2013

Prinsessekake

Prinsessekake

 
75 g smør
1 1/2 dl melk
1 egg
1 pk gjær
ca 60 g sukker
1/2 ts kardemomme
ca 300 g hvetemel
(+1 egg til pensling)

Smør og melk lunkes. 
Resten av ingrediensene tilsettes.
For best resultat bør du bruke fersk gjær.
Deigen heves til dobbel størrelse.

Fyll
ca 2 1/2 dl vaniljekrem
Smør
Sukker
Kanel

1/2 av deigen legges i bunnen av 
en rund form.

Den andre halvdelen kjevles ut til et rektangel. Smør på litt mykt smør og strø over 
sukker og kanel.
Deigen rulles sammen som en rullekake og deles i ca 12 deler (kanelsnurrer)

Legg vaniljekrem på deigen som ligger i den runde forma og legg de
 12 kanelsnurrene på toppen.

Heves til dobbel størrelse.
Pensle kaka med egg før du setter den i ovnen.
 
Hvis du vil kan du strø over litt perlesukker, mandler eller lignende.

Stekes på 200 grader i 30-40 min - nederst i ovnen.

Kaka kan godt serveres lunken!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar