lørdag 2. februar 2013

Lauper

Lauper

 
 
1 liter melk
250 g smør
2 1/2 ss anisfrø (ca 1 pose)
2 ts salt
300 g sirup
1100 g hvetemel
750 g sammalt rug
1 pk gjær
 
 
200-225 grader i 10-15 minutter.
Stekes midt i ovnen.
 
Varm melk, smør og sirup til det er fingervarmt.
Tilsett de tørre ingrediensene til passe deig.
 
Hev til dobbel størrelse før de stekes.
 
Oppskriften gir 48 små eller 24 store lauper.
Heves på plate i 20-40 minutter.
 
 
Laupene kan godt fryses ned og er like gode etter en tur i fryseren. Hvis du vil ha en mindre porsjon er det bare å halvere oppskriften.
 
5 dl melk
125 g smør
1/2 pose anisfrø
1 ts salt
150 g sirup
550 g hvetemel
375 g sammalt rug
1 pk gjær

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar