lørdag 23. februar 2013

Hveteboller

Grunndeig søt gjørbakst
 
 
Hveteboller
 
100 g smør/margarin
3 1/2 dl melk
100 g sukker
1/2 ts salt
1 /2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
1 pk gjør for søt gjærbakst
ca 500 g hvetemel
 
Til hveteboller bruker jeg grunndeig til søt gjørbakst. 1 porsjon blir ca 12 boller og deigen passer godt å lage i bakemaskin.
 
Bland alt det tørre., men hold tilbake litt av melet.
 
Smelt smøret og tilsett melken. Blandinga varmes opp til den er "fingervarm" før den
tilsettes i melblandinga.

Elt til deigen er elastisk.
 
Deigen kan godt være litt løs. Den "tørker" litt når den skal bakes ut!!!
 
Hev til dobbel størrelse.
 
Del deigen i 12 evner og bak ut til boller.
Settes på plate og heves i 30 minutter eller til bollen gir etter for et lett trykk.
 
Hvis du vil kan bollene pensles med egg før steking.
 
Stekes på 250 grader i ca 10 min, nederst i ovnen.
 
Bollene avkjøles på rist.


1 kommentar:

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig.

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

    Varme hilsen,

    Elin
    Alleoppskrifter
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett