Grunndeig søt gjørbakst
Hveteboller |
100 g smør/margarin
3 1/2 dl melk
100 g sukker
1/2 ts salt
1 /2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
1 pk gjør for søt gjærbakst
ca 500 g hvetemel
Til hveteboller bruker jeg grunndeig til søt gjørbakst. 1 porsjon blir ca 12 boller og deigen passer godt å lage i bakemaskin.
Bland alt det tørre., men hold tilbake litt av melet.
Smelt smøret og tilsett melken. Blandinga varmes opp til den er "fingervarm" før den
tilsettes i melblandinga.
Elt til deigen er elastisk.
Elt til deigen er elastisk.
Deigen kan godt være litt løs. Den "tørker" litt når den skal bakes ut!!!
Hev til dobbel størrelse.
Del deigen i 12 evner og bak ut til boller.
Settes på plate og heves i 30 minutter eller til bollen gir etter for et lett trykk.
Hvis du vil kan bollene pensles med egg før steking.
Stekes på 250 grader i ca 10 min, nederst i ovnen.
Bollene avkjøles på rist.
Hei!
SvarSlettJeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.
Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig.
Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/