torsdag 21. februar 2013

Ovnspannekake

 
Husets ovnsstekte pannekake
 
 

 
 
 
Barna i huset elsker pannekaker, men mor er ikke like glad i å steke. Derfor har ovnspannekake blitt en vinner for oss alle.......og ikke minst vi kan spise sammen!
 
 
Grunnoppskrift:
 
1/2 liter melk
3 egg
3 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ss sukker
3 ss smør
+ litt smør til forma
 
Sett ovnen på 225 grader og sett ei lita langpanne på nederste rille i ovnen. Bland alle ingrediensene til ei forholdsvis tynn røre. Smelt litt smør i langpanna og smør den godt før du tilsetter pannekakerøra.
 
Pannekaka stekes i 20-30 minutter til den er lett og luftig.
 
Når vi lager middagspannekake strør vi bacon over pannekakerøra før pannekaka stekes.
 
Når det gjelder smaker og tilbehør er det bare fantasien som setter grenser. Stekt løk og skinke er også en av mange mulighet til middag
 
 
Til frokost halverer vi røra (bruker 2 egg) og strør over blåbær!!!!! Da bruker vi ei paiform og får akkurat nok pannekake til en liten frokost!
 
 Hvis den serveres med vaniljeis er det en flott dessert til ettermiddagskaffen!
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar